NVAMG

Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde

Vacature opleiding tot MSK-arts

Musculoskeletale (MSK) Geneeskunde richt zich op de diagnostiek en behandeling van klachten van het houding-, steun- en bewegingsapparaat in de breedste zin die gepaard gaan met functie stoornissen en/of pijn. De meest voorkomende klachten zijn; (lage) rugpijn, pijn in bilregio, nekklachten, schouderklachten, hoofdpijn, uitstralende pijn in armen of benen en loopproblemen.

Arts Musculoskeletale Geneeskunde

Als MSK arts heeft u de unieke kans om het verschil te maken voor de individuele patiënt met klachten van het bewegingsapparaat omdat u in staat bent deze klachten te classificeren en diagnosticeren d.m.v. gecombineerde kennis uit de orthopedie, neurologie, radiologie, anesthesie/pijngeneeskunde en manuele onderzoekstechnieken. Op deze manier werkt u in een zorgketen waarbij triage een belangrijk deel vormt voor het selecteren van het juiste zorg pad voor de patiënt.

Werkzaamheden

Uw voornaamste werkzaamheden zijn:

  • uitgebreide anamnese met een systematische beoordeling van mechanische versus niet mechanische klachten;
  • lichamelijk onderzoek bestaande uit: onderzoek van houding, stand en beweeglijkheid wervelkolom en perifere gewrichten;
  • beoordeling aanwezige beeldvorming (MRI, CT, MSK echografie, röntgenfoto’s);
  • behandeling door een combinatie van conservatieve technieken: mobilisaties, manipulaties, toepassen loading strategieën;
  • behandeling door middels van (beeldgeleide) injecties (gewrichten, transforaminale injecties wervelkolom, weke delen zoals CTS);
  • behandeling middels adviezen en coaching.

Duur opleiding

De opleiding duurt 2 jaar met de mogelijkheid tot korting in verband met eerder verworven competenties. De Nederlandse Vereniging van Artsen voor  Musculoskeletale Geneeskunde (NVAMG) organiseert de opleiding. De opleiding bestaat uit een praktijkopleiding en ondersteunende bijeenkomsten, waarbij  anatomie, pathologie en uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek van de wervelkolom, bekken en extremiteiten centraal staan.

Toelating tot de opleiding

Toelating tot de opleiding MSK-arts gebeurt via een sollicitatieprocedure, met de volgende voorwaarden:

  • een diploma basisarts;
  • inschrijving in het BIG register;
  • beheersing van de Nederlandse taal;
  • één jaar relevante patiëntgebonden ervaring

Opleidingsplan

Sollicitatie

U kunt solliciteren via het online sollicitatieformulier.
Sollicitatiegesprekken vinden gedurende het hele jaar in het midden van het land plaats.

Informatiegids en meer informatie
De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde (NVAMG) organiseert de opleiding tot arts Musculoskeletale Geneeskunde.

In deze informatiegids vindt u alle informatie over de opleiding. Als u na het lezen hiervan vragen heeft, neem dan contact op met het Bureau NVAMG (telefoon: 030-225 05 52 of email: info@nvamg.nl).  Als u zich alvast verder wilt oriënteren en meer wilt weten over het vak Musculoskeletale Geneeskunde, kunt u een dag(deel) met één van de artsen in de praktijk meekijken.

Hiervoor kunt u contact opnemen Anja Bruinsma via telefoon 030 225 05 52.