NVAMG

Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde

Vaardigheidsworkshop Heupklachten binnen de MSK

Datum: 
dinsdag 01 oktober 2019
Locatie: 
Bureau NVAMG, Professor Bronkhorstlaan 10 (gebouw 26), 3723 MB BILTHOVEN
Doelgroep: 
MSK artsen (in opleiding), sportartsen, (kader) huisartsen. Voorwaardelijk voor deelname aan de workshops is het gevolgd hebben van een MDT cursus. Deze wordt iedere twee jaar binnen de vereniging aangeboden.
Accreditatiestatus: 
Accreditatie voor deze cursus wordt aangevraagd voor MSK artsen, sportartsen en huisartsen.

Deze vaardigheidsworkshops voor MSK artsen zijn een praktisch aansluiting op de cursussen in het kader van de MSK opleiding. Iedere workshop staat een ander onderwerp centraal, daarbij worden de verschillende behandelgebieden van de MSK arts als uitgangspunt genomen. De workshop start met een medisch inhoudelijke toelichting van maximaal één uur vanuit de optiek van een medisch specialist (wisselend neuroloog, sportarts, orthopeed, neurochirurg of revalidatiearts). Vervolgens kent de workshop een hands on insteek, waarbij vaardigheden geoefend worden conform de opbouw van het consult. De groep wordt verdeeld over verschillende behandelbanken en gaan specifieke methodieken en vaardigheden oefenen. Daarbij is er aandacht voor MSK behandeltechnieken én MDT.

Heupklachten binnen de MSK

Ins en outs van de heuppathologie en onderzoeksmethodieken binnen de MSK. Bij welke klachten - onderzoeksbevindingen en met welke differentiaal diagnose is een MSK behandeling geïndiceerd en wanneer is de verwijzing naar de orthopeed op zijn plek?

Kosten:

€ 150,00

Programma

Download het programma

Aanmelden

Direct aanmelden