NVAMG

Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde

Kinderorthopediecongres 2018 op vrijdag 23 maart in CineMec Utrecht

Op vrijdag 23 maart 2018 wordt in CineMec Utrecht de 8e editie van het Kinderorthopediecongres plaats, met als thema 'Scoliose en heup/bekkenproblematiek'.

In de ochtend staat op dit congres de heup centraal. Er zal veel aandacht worden besteed aan het nieuwe protocol heupdysplasie van de Werkgroep Kinder Orthopaedie over vroegdiagnostiek en behandeling van heupdysplasie. Het manklopende kind blijft een uitdaging voor de 1e lijn. De vaak uitgebreide differentieel diagnose zal interactief met de zaal besproken worden d.m.v. beeldmateriaal. De kinderorthopedisch chirurg die gepromoveerd is op epifysiolysis capitis femoris zal u de state of the art vertellen over de afgegleden heupkop. Na deze ochtend zult u niet meer onzeker zijn over wanneer u naar de 2e lijn moet verwijzen.

In de middag staat de scoliosepatiënt centraal. De orthopedisch chirurgen voor wervelkolom afwijkingen praten u graag bij over de etiologie, vroegdiagnostiek en – behandeling. De Physician Assistant zal u praktische handvaten aanreiken over oefentherapie, corsetbehandeling en de psychologische begeleiding van adolescenten met een scoliose.

Wederom is Miriam Tuinhout er voor een lunchsymposium over hielpijn. Dit lunchsymposium is bedoeld voor orthopedische schoentechnici, podologen en podotherapeuten.

Ga naar de website voor meer informatie en het programma.

Inschrijven
Standaardprijs: € 229,-.
Inschrijven kan via deze link.