NVAMG

Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde

Arthrokinematika en bewegingsleer

Datum: 
vrijdag 27 oktober 2023
Locatie: 
NVAMG-bureau in Bilthoven
Doelgroep: 
MSK artsen (in opleiding)
Accreditatiestatus: 
4 punten

Deze nascholing, onder leiding van MSK artsen Geerie Winnubst en Han Tan, biedt u de kans om uw kennis te verdiepen, technieken te verfijnen en up-to-date te blijven met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in dit essentiële gebied van ons vak. 

In ons dagelijkse werk worden we geconfronteerd met patiënten die kampen met musculoskeletale problemen. Om deze patiënten de beste zorg te kunnen bieden, is het van cruciaal belang dat we begrijpen hoe gewrichten bewegen en hoe deze bewegingen geoptimaliseerd kunnen worden. Arthrokinematika, de studie van de kleine bewegingen die plaatsvinden binnen de gewrichten, en bewegingsleer, een grondige studie van de biomechanica van het menselijk lichaam, zijn dan ook onmisbare onderwerpen voor elke arts in dit vakgebied.

Het totale programma duurt 4 uur exclusief pauzes.

16.00 uur - Introductie
16.10 uur - Casus schouderpijn
Intra-articulaire artrokinematica
16.25 uur - Teaser: schouderfoto
16.35 uur - Gewrichtsvorm
17.00 uur - Gewrichtsfunctie
Bewegingsketen 1.0
17.10 uur - Teaser schouderbewegingen, schouder als bewegingsketen
17.30 uur - Schouder als onderdeel van bewegingsketen

18.00 uur pauze met een maaltijd.

18.45 uur - Casus lage rugpijn
Intra-articulaire artrokinematica
19.00 uur - Gewrichtsvorm, Gewrichtsfunctie
Bewegingsketen 2.0
19.45 uur - Lage rug als onderdeel van de bewegingsketen
Afronding
20.30 uur - Wrap up
20.45 uur - Einde

Deze nascholing is verplicht voor MSK artsen in opleiding. 

Investering

€ 295,00

Aanmelden

Via deze link

Over de sprekers

Geerie Winnubst
Mijn naam is drs. Geerie Winnubst en ik ben een ervaren specialist op het gebied van Musculoskeletale Geneeskunde. Na jarenlang met veel plezier als revalidatiearts bij verschillende ziekenhuizen in Limburg te hebben gewerkt, ben ik in 2009 met mijn eigen praktijk gestart. Behalve in Praktijk Winnubst werk ik op dit moment ook als revalidatiearts in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) en ben ik docente bewegingsapparaat aan de Universiteit Maastricht (UM)

Han Tan
Mijn naam is Han Tan. Ik ben geregistreerd huisarts, arts musculoskeletale geneeskunde en kaderhuisarts bewegingsapparaat, met een hart voor het doorgeven van kennis.
Verder ben ik regelmatig vrijwilliger in ontwikkelingslanden. Daar ben ik vooral actief met het geven van gezondheidsvoorlichting en het trainen van gezondheidswerkers.In mijn praktijk bewegingsapparaat komen mijn opleidingen tot huisarts, kaderhuisarts bewegingsapparaat en arts musculoskeletale geneeskunde (voorheen: manuele geneeskunde) samen. In elk van deze specialisaties ben ik actief.Al meer dan 20 jaar gebruik ik als specialist bewegingsapparaat mijn kennis en handvaardigheid voor de diagnose en behandeling van klachten van het bewegingsapparaat. Door mijn combinatie van opleidingen en ervaring ben ik zowel specialist (expert op het gebied van het bewegingsapparaat) als generalist (ik kijk naar de hele mens, en ik ben thuis in de algemene geneeskunde).